neděle 6. dubna 2008

Bouldering - Vizovické vrchy

Vizovické vrchy jsou určitě do skalních oblastí a kamenů v regionu poměrně bohatou oblastí. Vždyť právě v tomto pohoří najdete i nejznámější valašské skály - Čertovky. Stranou zájmu, roztroušeně po celém pásu kopců stojí několik balvanů tak volajících po boulderingu. Asi nejvhodnější oblast s největším potenciálem jsou určitě kameny v okolí Luhačovic. Kde jsou, jak se k nim dostat - to si zatím nechám pro sebe. Kdo hledá, ten najde :) Bouldery jsou tu spíš lehčí. Najdou se tam i nějaké cesty s lanem jištěné borháky. Co je parádní jsou určitě převisy, které jsou v "softmúverské" výkonnostní skupině (do 6C Fb) v regionu k nenalezení. Pokud chce člověk v těchto kopečkách něco najít, je třeba obrnit se značnou trpělivostí a olepit chodidla - turistiky mnohdy bude víc, než nalezených kamenů. Chřiby ani Pulčiny to určitě nejsou, ale něco tu má taky své kouzlo.







7 komentářů:

Unknown řekl(a)...

ahoj,
sme nadsenci boldrovania a lezenia z Dubnice nad vahom. chodime dost boldrovat na zakazanu oblast a boli sme uz par krat aj na bystricke. ak to nie je az taka obrovska tajnost, chcel by som len vediet , kde to je pri tych luhacoviciach. ked nechces pisat do diskusie, mozes napisat aj na mail.
vladislav.nagy zavinac gmail bodka com

Marek Goldbach řekl(a)...

Marek

Oblástka je zatim tajna, ale asi by vas ani nepotesila. Myslim, ze nestoji za tak dlouhou cestu. Ja ji beru jenom jako nejblizsi sutr od baraku. Pokud ale chces, az dolezu jeden boulderik co tam mam rozlezeny, tak vam povim, kde to je.

Unknown řekl(a)...

ok dohodnute,

poradne trenuj aby si to rychlo preliezol a potom sem napis kde to je!
mimochodom, nemame to az tak daleko do luhacovic, ovela dalej mame bystricku, ale ked nas to tak bavi....

SZIAMYA :P řekl(a)...

Ahoj Marek,
Pise dalsi blazon do lezenia! Mi sme tak odvsadial :) ale pracujeme v Bratislave.
Chystame sa do Vizovic na MactersFoRock a velmi Ta chcem poprosit ci by si nebol taky dobry mi napisat kde su tam nejake tie bouldriky ci lano. Na internete som nasla len sprievodcu pre certovy skaly u Lidecka. Tieto krasne previsy ako vidim sa mi hnet potia dlane :) Dakuejme vopred za odpoved krasne leto plen lezenia Ti prajem :)Mirka

Marek Goldbach řekl(a)...

Ahoj, mam rad hlavne lacnovske. akorat všechny sutry jsou dal od cesty. Pri masteru byste stratili moc casu. Lidecko bude asi nejlepsi. Vse ostatni znamena dlouhy nastup.

SZIAMYA :P řekl(a)...

Dakujem za odpoved :) aaa nam to nevadi :) skoro rano virazime a vecer mozeme vychutnavat kapelky :) pozeram tu oblast ake cesty su tam? Nieje sprievodca na nete. Ako sa tam dostaneme?

SZIAMYA :P řekl(a)...

:) akurat som nalsa mapu dakujem velmi pekne ani som nevedela ze je tam tolko oblasti. Este raz dakujem a vela lezenia prajem.
Mirka :)